Harjoitukset

Harjoitukset

Leirillä on maanantaista keskiviikkoon kaksi suunnistusharjoitusta päivässä. Päätöspäivänä torstaina on vuorossa leiriviesti.

Leirillä on siis yhteensä seitsemän suunnistusharjoitusta, joista neljä juostaan metsässä ja kolme sprinttikartalla.

Maanantai 5.6.

Tampere, Saukonpuisto – sprintti

Tampere, Kauppi / Vesitorni – metsä

Tiistaina 6.6. ja keskiviikkona 7.6. hajaannutaan seuraaviin maastoihin:

Tampere, Lapinniemi – sprintti

Tampere, Järvensivu / Yliopisto – sprintti

Tampere, Kauppi / Pirunvuori – metsä

Ylöjärvi, Pinsiö, Topintupa/Puuvuori – metsä

Torstai 8.6.

Tampere, Kauppi, Pesäpallostadion – metsä

Ylöjärvelle järjestetään bussikuljetus, muutoin harjoituksiin kuljetaan julkisilla kulkuneuvoilla leiripassilla.

Täydennämme harjoitusten teemoituksia kevään kuluessa.

Kaikkiin harjoituksiin tulee jokaiselle tasoryhmälle sopivat radat. Sprinttiharjoituksissa ei ole siimaria, mutta radat ovat sopivan helppoja RR- ja TR-ryhmäläisille.

Tasoryhmäkuvaukset 

RR-ryhmä on suunnattu alle 10-vuotiaille. RR-ryhmän harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat erilaisia reitinvalintoja vasta-alkajille ja jo hieman kehittyneemmille. 

TR-ryhmä soveltuu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla on jo hieman suunnistuskokemusta. Harjoitukset pyrkivät kehittämään monipuolisesti suunnistustaitoja erilaisten harjoitus- ja maastotyyppien avulla. Harjoitusten teemat ovat samat kuin RR-tasolla. 

Taso 1 on suunnattu 11–14-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella suunnistustaitoja H/D 13-ratojen taitotasolla. Kaikissa harjoituksissa on selkeä teema ja harjoitukset toteutetaan muokkaamattomilla kartoilla. Pääosin radat tukeutuvat isoihin helposti havaittaviin kohteisiin. 

Taso 2 on sopiva valinta 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka haluavat treenata suunnistustaitojaan H/D15 -ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat selkeästi Taso 1:n harjoituksia vaativammat, sillä tarjolla on enemmän pidempiä harjoituksia. Harjoitukset ovat kuitenkin lyhyempiä ja helpompia kuin Teholla. 

Teho on suunnattu 15–18-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella H/D16-18-ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti haastavia, mutta hieman lyhyempiä kuin Pro-tasolla. Suurinta osaa harjoituksista on helppo lyhentää oman taitotason mukaisesti. 

Pro-ryhmä on suunnattu erityisesti tavoitteellisesti harjoitteleville H/D16 – H/D18-sarjalaisille. Harjoitusteemat ovat vastaavat Teho-tason kanssa. Ryhmän harjoitukset ovat vaativia fyysisesti ja suunnistuksellisesti.