Harjoitukset

Hyvä harjoitus antaa onnistumisen elämyksiä ja tuo uusia oivalluksia. Leimaus-leirillä harjoitukset on jaettu kuuteen eri vaativuusluokkaan, joista löytyy jokaiselle leiriläiselle sopiva annos haastetta. Seuraohjaajat auttavat sopivan taitotason valinnassa.

Leimauksella on tarjolla seitsemän varsinaista harjoitusta. Harjoituskokonaisuuteen tulee vielä pieniä täydennyksiä.

HarjoitusMaasto
H1 TutustuminenSärkilahti
H2a HämäräsuunnistusRauhalahti
H2b ViestiharjoitusJynkkä
H3a TaitoharjoitusJynkkä
H3b RinnesuunnistusPuijonsarvi
H4 ViestiharjoitusVaivanen
H5 MultitekniikkaJynkänvuori
H6 RastinottoPirtti
H7 RauhalahtiLeiriviesti

Tasoryhmäkuvaukset

RR-ryhmä on suunnattu alle 10-vuotiaille. RR-ryhmän harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat erilaisia reitinvalintoja vasta-alkajille ja jo hieman kehittyneemmille.

TR-ryhmä soveltuu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla on jo hieman suunnistuskokemusta. Harjoitukset pyrkivät kehittämään monipuolisesti suunnistustaitoja erilaisten harjoitus- ja maastotyyppien avulla. Harjoitusten teemat ovat samat kuin RR-tasolla.

Taso 1 on suunnattu 11–14-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella suunnistustaitoja H/D 13-ratojen taitotasolla. Kaikissa harjoituksissa on selkeä teema ja harjoitukset toteutetaan muokkaamattomilla kartoilla. Pääosin radat tukeutuvat isoihin helposti havaittaviin kohteisiin.

Taso 2 on sopiva valinta 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka haluavat treenata suunnistustaitojaan H/D15 -ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat selkeästi Taso 1:n harjoituksia vaativammat, sillä tarjolla on enemmän pidempiä harjoituksia. Harjoitukset ovat kuitenkin lyhempiä ja helpompia kuin Teholla.

Teho on suunnattu 15–18-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella H/D16-18-ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti haastavia, mutta hieman lyhempiä kuin Pro-tasolla. Suurinta osaa harjoituksista on helppo lyhentää oman taitotason mukaisesti.

Pro-ryhmä on suunnattu erityisesti tavoitteellisesti harjoitteleville H/D16 – H/D18-sarjalaisille. Harjoitusteemat ovat vastaavat Teho-tason kanssa. Ryhmän harjoitukset ovat vaativia fyysisesti ja suunnistuksellisesti.