Mari Eder ensimmäinen leirikummi

Ampumahiihtäjä Mari Eder on ensimmäinen, joka on lupautunut leirikummiksi Leimaus 2022 -leirille. Leirijärjestäjien tavoitteena on mahdollistaa leirille osallistuminen mahdollisimman monelle. Tätä varten on perustettu erillinen leirikummikampanja, joka toteutetaan yhteistyössä HOPE ry:n kanssa.

Leirikummien lahjoituksilla on tarkoitus kerätä varoja sitä varten, että mahdollisimman monella lapsella olisi mahdollisuus osallistua leirille perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Leirikummien lahjoituksista jaetaan stipendejä taloudellista tukea leiriosallistumiseen tarvitseville lapsille. Leirikummiksi voi lähteä yksityishenkilö tai yritys.

”Vaikka suunnistus on edullinen laji harrastaa, saattavat kilpailu- ja leirimaksut nousta joillekin perheille liian suureksi. Minulle itselle suunnistus ja liikunta ylipäätään ovat tuoneet paljon hyviä asioita elämään. Sen vuoksi haluan auttaa liikuntaharrastuksen pariin myös heitä, joilla harrastukseen ei muuten välttämättä olisi varaa”, kertoo Leimus-leirin isäntä Hannu Airila.

Kuopion HOPE on perustanut erillisen tilin, josta myönnetään osallistumisen mahdollistavia leiristipendejä hakemusten perusteella tukea tarvitseville. Stipendin suuruus voi hakemuksen perusteella kattaa esimerkiksi matkakulut, majoittumisen tai koko leirin. Stipendien avulla on tavoitteena mahdollistaa leirille osallistuminen sadalle sellaiselle lapselle, jotka eivät muuten pääsisi mukaan.

”Me HOPEssa haluamme, että lapsilla ja nuorilla olisi tasavertaisemmat mahdollisuudet arkeen. Mielekäs harrastus ja vapaa-ajan tekeminen vaikuttavat positiivisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Tuemme lasten ja nuorten harrastuksia osana normaalia toimintaamme. Olemme todella iloisia tästä yhteistyöstä, joka mahdollistaa mukavaa kesätekemistä hienon lajin parissa vähävaraisten perheiden lapsille”, kertoo HOPE ry:n Kuopion tiiminvetäjä Hanna Hakulinen. 

Ampumahiihtäjä Mari Eder lupautunut ensimmäiseksi leirikummiksi.

Mari Eder mahdollistaa Leimaukselle osallistumisen yhdelle lapselle tai nuorelle

”Lähdin leimauksen leirikummiksi siitä syystä, että lähtökohtaisesti haluan olla mukana kaikessa sellaisessa, jossa tuetaan nuorten urheilua ja harrastusmahdollisuuksia. Sen lisäksi minulla on myös hyviä muistoja suunnistajista 2017 vuoden Jukolasta, sillä ilman apua olisin metsässä varmaan edelleen”, Eder muistelee.

Eder lahjoittaa keräykseen yhden leiriläisen osallistumisen majoituksineen ja haastaa mukaan leirikummeiksi kaikki ne, joilla on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään.

Leiristipendihakemuksia ja -lahjoituksia otetaan vastaan 1.10.-30.11.2021. Leirikummiksi ryhtymisestä ja stipendien hakemisesta voit lukea tarkemmin Leiristipendi-sivuilta.