Search
Close this search box.

Rataesittely osa 2

Toinen Pajulahden metsissä tehtävä harjoitus on multitekniikkaharjoitus. Nimensä mukaisesti tässä yhdistetään eri harjoituksia yhteen. Tässä multitekniikka harjoituksessa on pyritty löytämään aivan erilaisia suunnistuselementtejä, joissa suunnistaja voi keskittyä eri taitojen kehittämiseen. Tehtävissä tullaan yhdistämään kovavauhtista suunnistusta poikkeuksellisilla mittakaavoilla, viuhkasuunnistusta eri tasoisin lenkein sekä rastinmääritteiden opettelua. 

Harjoituksen ensimmäisen osion mittakaava jätettäköön vielä mysteeriksi, mutta paljastettakoon sen verran että kyseisellä mittakaavalla harva on metsässä suunnistanut. Toisessa osassa vauhti ei ole niin tärkeässä osassa vaan pyritään opettelemaan avoimen radan suunnistamista sekä käyrien muotoja. Kolmannessa osiossa puolestaan opetellaan uusia rastinmääritteitä. Joukossa on niin vanhoja tuttuja, mutta varmasti myös jokunen harvinaisuuskin. 

Hallitsetko sinä erilaiset mittakaavat ja rastinmääritteet? Nyt se on aika todistaa. Jos nämä eivät sen sijaan vielä ole aivan hallussa niin tämän harjoituksen jälkeen varmasti ovat!