Harjoitukset

Hyvä harjoitus antaa onnistumisen elämyksiä ja tuo uusia oivalluksia. Leimaus-leirillä harjoitukset on jaettu kuuteen eri vaativuusluokkaan, joista löytyy jokaiselle leiriläiselle sopiva annos haastetta. Seuraohjaajat auttavat sopivan taitotason valinnassa.

Leimauksella on tarjolla kuusi varsinaista harjoitusta ja leirin päättävä leiriviesti.

HarjoitusMaasto (Google Maps)
H1 TutustuminenKatiskaniemi
H2 HämäräsuunnistusKatiskaniemi
H3 HämäräsuunnistusJynkän koulu
H4 Sujuva suunnistusVaivanen
H5 RinnesuunnistusPuijonsarvi
H6 MultitekniikkaLippumäki
H7 RinnesuunnistusJynkänvuori
H8 RastinottoPirtti
H9 Viestiharjoitus Vaivanen
H10 LeiriviestiRauhalahti

Tasoryhmäkuvaukset

RR-ryhmä on suunnattu alle 10-vuotiaille. RR-ryhmän harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat erilaisia reitinvalintoja vasta-alkajille ja jo hieman kehittyneemmille.

TR-ryhmä soveltuu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla on jo hieman suunnistuskokemusta. Harjoitukset pyrkivät kehittämään monipuolisesti suunnistustaitoja erilaisten harjoitus- ja maastotyyppien avulla. Harjoitusten teemat ovat samat kuin RR-tasolla.

Taso 1 on suunnattu 11‚Äď14-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella suunnistustaitoja H/D 13-ratojen taitotasolla. Kaikissa harjoituksissa on selke√§ teema ja harjoitukset toteutetaan muokkaamattomilla kartoilla. P√§√§osin radat tukeutuvat isoihin helposti havaittaviin kohteisiin.

Taso 2 on sopiva valinta 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka haluavat treenata suunnistustaitojaan H/D15 -ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat selkeästi Taso 1:n harjoituksia vaativammat, sillä tarjolla on enemmän pidempiä harjoituksia. Harjoitukset ovat kuitenkin lyhempiä ja helpompia kuin Teholla.

Teho on suunnattu 15‚Äď18-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella H/D16-18-ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti haastavia, mutta hieman lyhempi√§ kuin Pro-tasolla. Suurinta osaa harjoituksista on helppo lyhent√§√§ oman taitotason mukaisesti.

Pro-ryhm√§ on suunnattu erityisesti tavoitteellisesti harjoitteleville H/D16 ‚Äď H/D18-sarjalaisille. Harjoitusteemat ovat vastaavat Teho-tason kanssa. Ryhm√§n harjoitukset ovat vaativia fyysisesti ja suunnistuksellisesti.