Search
Close this search box.

Turvallisuus ja pelisäännöt

Turvallisuus ja pelisäännöt

Liikenteessä kulkemisen turvallisuus on Tampereen Leimauksella erityisen tärkeää. Jokaisen leiriläisen tulee noudattaa ohjaajien ohjeita liikenteessä ihan koko ajan siellä kuljettaessa! Järjestäjä ei valvo osallistujien harjoitus- tai majoituspaikoille siirtymistä ja sieltä poistumista, vaan nämä tilanteet tapahtuvat omalla, vanhempien tai seuraohjaajien vastuulla ja valvonnassa heidän ohjeidensa mukaisesti aina liikennesääntöjä ja varovaisuutta noudattaen.

Sammon lukiolla on paikalla koulun vahtimestarit (Tampereen kaupunki) ja he vastaavat paikan turvallisuudesta. Lukio on julkista tilaa, joten emme pysty takaamaan, että siellä ei liiku ulkopuolisia henkilöitä. Älä jätä arvotavaroita säilytykseen Sammon lukiolle, ei edes tavaroiden säilytykseen tarkoitettuihin luokkatiloihin. Sammon lukiolla ollessa on leiripassi pidettävä näkyvillä.

Leimauksella ei ole järjestetty erillistä ensiapua, koska olemme Tampereen kaupungin alueella ja julkisten terveyspalvelujen äärellä. Harjoituspaikoilla on ensiapupakkaukset. Ne eivät sisällä kyypakkauksen lisäksi muita lääkkeitä. Pyydämme ohjaajia huomioimaan oman ryhmänsä lääkinnälliset tarpeet ja sopimaan niistä tarvittaessa erilaisia tilanteita varten huoltajien kanssa etukäteen. Myös Sammon lukiolla on ensiapuvälineet. 

Suosittelemme 112 Suomi-mobiiliappin lataamista puhelimeen kaikille Leimaukselle osallistuville ja siellä toimiville.

Vakuutusturva on jokaisen omalla vastuulla, eikä leirin järjestäjä ole vakuuttanut leiriläisiä. Henkilökohtainen tapaturmavakuutus kannattaa jokaisen huolehtia kuntoon ennen leiriä. Mikäli olet hankkinut vakuutuksen suunnistuslisenssin oston yhteydessä, kattaa Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva-vakuutus Leimaus-leirin ja matkat sinne. Mikäli olet lunastanut lisenssin, mutta et vakuutusta, Suomen Suunnistusliitto suosittelee Sinua tarkistamaan vakuutusturvasi. 

Tehdään yhdessä leiristä sujuva ja turvallinen sitoutumalla seuraaviin:

  • Olen kaikkien kaveri ja otan huomioon muut leiriläiset
  • Yöllä nukutaan. Hiljaisuus majapaikoissa alkaa klo 22.
  • Noudatan kyselemättä kaikkia ohjaajien ja järjestäjän antamia ohjeita
  • Kerron aikuisille kaikesta, mikä leirissä tai siellä tapahtuneessa askarruttaa mieltä. Myös leirin järjestäjän Tampereen Pyrinnön aikuisten puoleen voit kääntyä. 
  • En poistu omin lupineni sieltä, missä muu ryhmäni on 
  • Toimin reippaasti ja omatoimisesti ruokailussa tai muissa tilanteissa, missä homman sujuvuus on tärkeää enkä tahallani vaikeuta ohjaajien tehtäviä 
  • Huolehdin, että minulta ei jää yhtään roskaa kulkiessani. Kunnioitan kasveja, eläimiä ja kaikkea muuta mitä luontoon kuuluu, koska olemme luonnossa vieraina.